Voetballer vrij! Wij zeggen: terecht!

rechtzaken door

Wij vinden het terecht, als wij zien en horen hoe de situatie aldaar verlopen is. De inhoudelijke behandeling moet nog plaatsvinden, dus inhoudelijk zullen wij nog niet kunnen spreken hier. Wordt vervolgd!

In behandeling bij mr. Groenendijk

Speler FC Dordrecht bekent betrokkenheid overval

RTV Rijmond, 24-05-2012
FC Dordrecht-speler Shayron Curiel heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij een overval. Hij zegt dat hij is meegelopen met de andere daders, maar dat hij zelf niets heeft gedaan. Dat bleek donderdag tijdens een zitting in de Rotterdamse rechtbank.
De overval vond plaats in januari van dit jaar bij een studentenhuis aan de Groene Hilledijk in Rotterdam. De slachtoffers moesten onder bedreiging van een mes waardevolle spullen en geld afstaan. Overval overkwam hem’
Advocate I.A. Groenendijk: “Shayron was een avondje wezen stappen en ging met de anderen mee. Het overkwam hem eigenlijk, want hij wist niet dat het op een beroving zou uitlopen”.
Volgens Groenendijk past het ook niet bij de persoon van de verdachte. “Hij heeft als profvoetballer zoveel te verliezen. Waarom zou hij zoiets doen? Ik denk dat hij afhankelijk was van de anderen, dat het een volgzame jongen is. Ik zou graag zien dat een psycholoog daar nog eens naar kijkt”.

Horloge van slachtoffer om

Twee medeverdachten ontkennen de overval te hebben gepleegd. Zij zitten nog vast. Bij één van hen is de bankpas van een slachtoffer thuis gevonden. Tijdens zijn arrestatie droeg hij het horloge van hetzelfde slachtoffer.

Shayron Curiel kwam vorige week vrij door een fout van justitie. De voetballer heeft direct contact gezocht met FC Dordrecht, in de hoop weer te kunnen gaan spelen. Een vierde verdachte is eerder op vrije voeten gekomen: hij zou op straat zijn gebleven tijdens de overval.

Voetballer ten onrechte vrij

wo 23 mei 2012

Van onze Telesportredactie DORDRECHT -
Shayron Curiel, voetballer in dienst van FC Dordrecht, is onlangs per ongeluk op vrije voeten gekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie tegenover RTL. Justitie dacht dat Curiel nog in voorarrest zat, maar na een tweede bewaring van zestig dagen stond de speler weer buiten.
Het Rotterdamse OM ging ervan uit dat hij in negentig dagen in voorarrest had gezeten, maar de eerste periode was maar vijftien dagen in plaats van de gevraagde dertig dagen. “We zijn iets te routinematig te werk gegaan”, erkende een woordvoerster.
Curiel wordt verdacht van een overval op een studentenhuis in Rotterdam in januari.