Amanda in reality-docu ‘Misdaad advocaten’ op Net5

in de pers door

LINDA. en Net5 kondigen nieuwe reality-docu ‘Misdaad Advocaten’ aan. In de nieuwe docureeks ‘Misdaad Advocaten’ worden zes vrouwelijke strafrechtadvocaten gevolgd in de meedogenloze wereld van misdaad en justitie.

Het programma vloeit voort uit een samenwerking tussen LINDA. en Net5. Vanaf 16 oktober kun je iedere woensdag om 20.30 uur bij Net5 het leven van de vrouwen volgen.

‘MISDAAD ADVOCATEN’

In deze zesdelige reality-docu gaat het over hoe én waarom de strafrechtadvocaten de mens achter een gruwelijk misdrijf verdedigen. Misdaad Advocaten volgt Sammy (30), Feride (31), Amanda (34), Clarice (41), Maartje (40) en Thirza (31) tijdens hun werk en thuis. Worstelen ze af en toe met hun geweten? Heeft het moederschap impact op het werk dat ze doen? En hoe ziet hun privéleven eruit als je 24/7 bereikbaar moet zijn voor je cliënten? Nog niet eerder was er een tv-programma dat de intrigerende wereld van strafpleiters van zo dichtbij kon vastleggen.

IN DE RECHTBANK

Gruwelijke moorden, omvangrijke mensenhandelzaken, complexe drugshandeltransporten en gesprekken met pedofielen en verkrachters zijn voor deze advocaten aan de orde van de dag. Wat voor cliënten hebben ze? Hoe gaat het eraan toe wanneer ze een gevangenis bezoeken? In hoeverre speelt het feit dat ze vrouw zijn een rol? Misdaad Advocaten volgt de zes vrouwelijke strafpleiters tijdens hun werk in de rechtbank, gevangenis en tbs-kliniek, maar ook tijdens het dagelijks leven. Zo is in de serie ook te zien dat kinderen gewoon ziek worden, net als het helemaal niet goed uitkomt.

NET5 POWERED BY LINDA.

“Deze opmerkelijke wereld intrigeert ons en was de reden waarom we het tv-format van Vincent TV graag wilden realiseren. En dat is gelukt, met zes topadvocaten”, laten Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. & Net5) weten. “Veel mensen hebben geen idee hoe het er in het echt aan toegaat in een rechtbank of bij een tbs-kliniek. Dat maakt deze serie bijzonder. En herkenbaar, want we zien dat ook deze vrouwen af en toe struggelen met hun werk- en privébalans. Net zoals heel veel andere vrouwen.”

OP LINDA.NL

Ook LINDA.nl duikt in de wereld van deze zes vrouwelijke strafrechtadvocaten. In de rubriek ‘De 24 uur van…’ neemt één van de vrouwen uit de serie de lezer mee in de agenda van haar ‘gemiddelde dinsdag’, die verre van gemiddeld is.